Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Νέες διαβεβαιώσεις Χρυσοχοΐδη για την "Ολυμπία Οδό"

“Η δημοπράτηση της κατασκευής του τμήματος Πάτρα – Πύργος της ''Ολυμπίας Οδού'' θα γίνει μέσα στις καθορισμένες ημερομηνίες, παρότι υπάρχει μια καθυστέρηση από το υπουργείο Ανάπτυξης. Για το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα,
μέχρι τέλος Ιουνίου, θα προχωρήσει η δημοπράτηση των μελετών των τεχνικών έργων και των υποστηρικτικών μελετών που λείπουν, παρότι και σε αυτό το έργο υπάρχει καθυστέρηση από το υπουργείο Ανάπτυξης”.

Στην πιο πάνω ενημέρωση προέβη ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον βουλευτή Μεσσηνίας Θανάση Πετράκο και την υπεύθυνη Τομέα Υποδομών και Μεταφορών βουλευτή Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ προστίθεται ότι οι δύο βουλευτές -που ζήτησαν επίσης ενημέρωση και για το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης- επέκριναν την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία, όπως δήλωσαν, μεταξύ άλλων, “συμπεριφέρεται με απαράδεκτο και εκβιαστικό τρόπο, γεγονός που έχει ως συνέπεια την διακοπή των εργασιών στον περιμετρικό της Καλαμάτας και στο Λεύκτρο – Σπάρτη, παρότι έχει ολοκληρωθεί το 92% του συνολικού έργου του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη”.

Ζήτησαν δε από την κυβέρνηση “να επανεκκινήσουν οι εργασίες, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό το σύνολο του έργου, χωρίς να υποκύψει στους εκβιασμούς, ούτε της ΕΤΕΠ,” ούτε του παραχωρησιούχου και του κατασκευαστή”.

Από την πλευρά του ο υπουργός, προστίθεται στην ανακοίνωση, “ενημέρωσε ότι αυτό που συζητά το υπουργείο είναι η επέκταση χρονικά της επιδότησης λειτουργίας, αν συνεχιστεί η μείωση της κίνησης, και δεσμεύτηκε ότι σε λίγες μέρες, αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και οι ενέργειες του υπουργείου, θα ενημερώσει άμεσα τους βουλευτές”.

Οσον αφορά στην “Ολυμπία Οδό” και στα τμήματα Πάτρα - Πύργος και Καλό Νερό – Τσακώνα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, δήλωσαν ότι “πρέπει να εφαρμοστούν απολύτως τα χρονοδιαγράμματα που έχει ψηφίσει η Βουλή για την δημοπράτηση των έργων και των μελετών των συγκεκριμένων τμημάτων του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας Οδού”.

Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/item/35298-olympia-odos-xrysoxoidis-syriza