Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΌΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ... Η NASA σας δίνει 7.000 ευρώ απλά για να...

Νιώθετε κουρασμένοι το τελευταίο διάστημα; Θα θέλατε να ξεκουραστείτε για ένα διάστημα 2 μηνών;

Η Αμερικανική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος, η γνωστή μας NASA, ψάχνει κόσμο για να συμμετάσχει στο πρόγραμμά της για αποστολές σε άλλους πλανήτες. Ουσιαστικά, με τη βοήθεια των συμμετεχόντων που θα ξαπλώσουν για 70 μέρες η υπηρεσία θα μελετήσει τους τρόπους με τους οποίους η μικροβαρύτητα επιδρά στο ανθρώπινο σώμα.

Όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να μείνουν ξαπλωμένοι επί 70 ημέρες, με μισθό 3.500 ευρώ το μήνα!

Ποιο είναι λοιπόν το πρόγραμμα; Ο συμμετέχων θα ταξιδέψει μέχρι το Χιούστον στις ΗΠΑ και θα κάνει κάποιες δραστηριότητες για 2 εβδομάδες, έτσι ώστε οι ειδικοί να δουν αρχικά πώς αντιδρά το συγκεκριμένο σώμα υπό κανονικές συνθήκες.

Έπειτα ο συμμετέχων θα ξαπλώνει για τις επόμενες 70 μέρες. Δεν χρειάζεται να κοιμάται! Θα υπάρχει φως 16 ώρες το 24ωρο, καθώς και απεριόριστη πρόσβαση σε τηλεόραση και υπολογιστή. Οι καλεσμένοι επιτρέπονται, ενώ ο εθελοντής μπορεί να τρώει ό,τι ζητήσει, αρκεί να κρατήσει το βάρος του σταθερό. Δεν θα μπορεί να σηκωθεί για να πάρει το μπάνιο του – το κρεβάτι του μετατρέπεται σε ένα είδος ντουζιέρας, ώστε ο συμμετέχων να μένει καθαρός!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα που θέλουν να τσεκάρουν οι ερευνητές της NASA, σε μεγάλες περιόδους μικροβαρύτητας η καρδιακή και η αναπνευστική λειτουργία επιβραδύνονται, το σώμα χάνει βάρος, αλλά και ασβέστιο από τα οστά.

Αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των 70 ημερών, ο εθελοντής θα μπει σε περίοδο αποκατάστασης, που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.