Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Έντονη κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης και κυρίως το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο με τοπικά ισχυρές καταιγίδες, επικράτηση πολύ θυελλωδών βοριάδων και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδευόνται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Πιο αναλυτικά:

Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 25/9 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, αλλά από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς και της Θεσσαλίας.

Την Παρασκευή 26/9 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει έντονη κακοκαιρία με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα ηπερωτικά και σταδιακά στα περισσότερα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν σταδιακά στα πελάγη με τις εντάσεις τους στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο να φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, και στο Ιόνιο τα 7 και πιθανόν τοπικά τα 8 μποφόρ.

Το Σάββατο 27/9 τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα (πιθανόν και στην Αττική), στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Χαλκιδική και στο Αιγαίο. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν τα 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση που κατά τόπους θα είναι της τάξης των 10 βαθμών.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία την Κυριακή 28/9 ο καιρός θα βελτιωθεί, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στο Νότιο Αιγαίο, αλλά οι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν πολύ ενσιχυμένοι.

Για λεπτομερέστερες προγνώσεις πατήστε εδώ

Σ. Βουγιούκας ΕΑΑ-Πεντέλη Πέμπτη 25/9/2014, Ωρα 14:00