Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Επαναχρησιμοποίηση στα σχολεία!

Πολλά σχολεία σε όλη σχεδόν τη χώρα παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε υπολογιστές, φωτοαντιγραφικά, εκτυπωτές. Σε καλούμε να δραστηριοποιηθείς για το καλό του σχολείου περιοχής που μένεις. 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα σχολεία ξεκίνησαν με αρκετές ελλείψεις. Δεν αναφερόμαστε μόνο στο διδακτικό προσωπικό. Πολλά σχολεία σε όλη σχεδόν τη χώρα παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις σε υπολογιστές, φωτοαντιγραφικά, εκτυπωτές. Άλλα σχολεία δεν έχουν ή χρειάζονται βιντεοκάμερες, προτζέκτορες, είδη και όργανα γυμναστικής, φούρνους μικροκυμάτων, όργανα μουσικής κ.λπ. 
Σε καλούμε να δραστηριοποιηθείς για το καλό του σχολείου περιοχής που μένεις. Ρώτα τους εκπαιδευτικούς στο σχολείο της γειτονιάς για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν. Έλα σε επαφή με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και μάθε τι χρειάζεται άμεσα το σχολείο. Κατόπιν:
  1. Δες τι έχεις στο σπίτι σου που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δεν το χρειάζεσαι πια και μπορείς να το δώσεις. Για παράδειγμα, υπολογιστές σε καλή κατάσταση, ηλικίας των πολύ 8-10 ετών, είναι πάντα χρήσιμοι για τα μαθήματα πληροφορικής του σχολείου.
  2. Φτιάξε μια λίστα αναγκών του σχολείου και διακίνησέ τη σε φίλους και συγγενείς, ζητώντας και τη δική τους συνδρομή.
  3. Μάθε αν η εταιρεία ή ο οργανισμός που εργάζεσαι έχει στην κατοχή της εξοπλισμό που δεν χρειάζεται πια και θα μπορούσε να τα διαθέσει στο σχολείο. Αν υπάρχει η δυνατότητα, πείσε τους υπεύθυνους να χαρίσουν τον εξοπλισμό στα σχολεία!
Η επαναχρησιμοποίηση υλικών επεκτείνει τον χρόνο ζωής των πραγμάτων και προσφέρει οφέλη στο κοινωνικό σύνολο και στο περιβάλλον. Το μάθημα που θα πάρουν τα παιδιά, βλέποντας το σχολείο να γεμίζει με χρήσιμα υλικά, που ειδάλλως θα κατέληγαν αναίτια στα σκουπίδια είναι μάθημα στάσης ζωής. Ας το προσφέρουμε! 

Προσοχή! Δεν ζητάμε να αγοράσεις καινούρια υλικά. Πρώτα δίνουμε για επαναχρησιμοποίηση αυτά που έχουμε και μετά εξετάζουμε την ανάγκη για νέες αγορές!