Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ για την ελαιοσυγκομιδή του Αχιλλέα Τζωρτζίνη

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων ΑΠΟΘΗΚΗ 186, η προβολή του ντοκιμαντέρ «Επιχείρηση Ελιά – Olive Operation» του σκηνοθέτη Αχιλλέα Τζωρτζίνη.

Πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον αλλά και επίκαιρο ντοκιμαντέρ για την περιοχή της Τριφυλίας και συγκεκριμένα των Γαργαλιάνων που δείχνει όλη τη διαδικασία της επεξεργασίας του ελαιοκάρπου, από την στιγμή που θα γίνει η συγκομιδή μέχρι και τη στιγμή που θα φτάσει στο πιάτο του καταναλωτή. Η ταινία γυρίστηκε στους Γαργαλιάνους, με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους παραγωγούς αλλά και τους εργάτες που παίρνουν μέρος καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Γυρίσματα έγιναν και στην Ιταλία καθώς ο σκηνοθέτης βρέθηκε συνοδηγός σε βυτιοφόρο που μετέφερε λάδι στην Ιταλία.


Ο κόσμος που πήγε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων απόλαυσε το ντοκιμαντέρ ιδιαίτερα αν κρίνει κανείς από το χειροκρότημα στο τέλος.

Στην προβολή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Αδρακτάς, o Αναστάσιος Μπουλουλής, ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου «Ο Λόντος» και χορηγός του ντοκιμαντέρ, ο Άγγελος Δούκας της Ariston Hellas και o Γιώργος Τερiζάκης της Stella Mare.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε και από το Best TV της Καλαμάτας στην εκπομπή «Ματιές», το βράδυ της ίδιας μέρας, ενώ θα γίνουν τρεις ακόμη προβολές από το ίδιο κανάλι.

Την προβολή του ντοκιμαντέρ προλογησε ο Σκηνοθέτης και Παραγωγός του ντοκιμαντέρ, Αχχιλέα Τζωρτζίνης. 

Πηγή