Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Εγκρίθηκαν 6.462 προσλήψεις στους δήμους για το 2014

Στις 6.462  θα ανέλθουν οι προσλήψεις για τα 2014 στους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα. Οι θέσεις έχουν ήδη εγκριθεί με υπουργικές αποφάσεις και αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα η προκήρυξή τους, κατ΄ αναλογία ανά δήμο και ανάλογα με τα αιτήματα που είχε καταθέσει.

Αγγελία: Ζητούνται καθηγητές

Φροντιστηριακός οργανισμός της Αθήνας ζητάει καθηγητές όλων των ειδικοτήτων για το νέο εκπαιδευτικό κέντρο του στον Δήμο Τριφυλίας.
 
Αποστολή βιογραφικών με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας στο: info@frontistirio-fi.edu.gr με θέμα "η ειδικότητα σας - Τριφυλία".

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τι φανερώνει για την προσωπικότητα του ατόμου το σημείο του σώματος που έχει τατουάζ

To τατουάζ μπορεί να είναι μια αρχαία τέχνη αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί στην απόλυτη μόδα, σε τέτοιο βαθμό που δύσκολα πλέον συναντά κανείς άνθρωπο που να μην έχει έστω και ένα μικρό τατουάζ σε κάποιο σημείο του σώματός του. Για κάποιους από αυτούς σημαίνει πολλά, για κάποιους άλλους απολύτως τίποτα. Πάντως, το σημείο που επιλέγει να το «χτυπήσει» κανείς, έστω και αν το ίδιο το τατουάζ δεν στέλνει κάποιο μήνυμα, φανερώνει πολλά για το χαρακτήρα του.

Το σχέδιο για ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας

Την αύξηση του ποσοστού απασχόλησης και τη μείωση των πολιτών που είναι σε κατάσταση φτώχειας στοχεύει το νέο αναπτυξιακό μοντέλο μέσω αξιοποίησης του ΕΣΠΑ.


Ιδιαίτερα φιλόδοξους στόχους έχει το αναπτυξιακό μοντέλο αξιοποίησης του ΕΣΠΑ που υποβλήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης στην Κομισιόν.

Οι δύο κυριότεροι στόχοι που μπαίνουν με χρονικό ορίζοντα το 2020 είναι:

Δωρεάν νεφρολογικός έλεγχος στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών

Δωρεάν έλεγχος νεφρικής λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στα Κέντρα Υγείας της Τριφυλίας με μέριμνα της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.

Ειδικότερα την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Μαΐου ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών (9 π.μ. - 1 μ.μ.).

Tι αλλάζει στα σχολεία (από τον Σεπτέμβριο)

Μέσω του καινοτόμου προγράμματος «myschool»το υπουργείο φιλοδοξεί να χτυπήσει τη γραφειοκρατία σε όλα τα επίπεδα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με εξορθολογισμό και αποτελεσματικότερη χρήση των διαθέσιμων πόρων και αύξηση της διαφάνειας

Το Νέο Σχολείο με όλες τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, καθώς και το καινοτόμο πανευρωπαϊκά υπερσύγχρονο «myschool», που θα εφαρμόσει από τη νέα σχολική χρονιά ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, παρουσιάζει το «Filiatra Voice». 

Στις 30 Μαΐου ξεκινά επίσημα η τελική φάση της ψηφιακής μετάβασης

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχαήλ Παπαδόπουλος και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Συμεών Κεδίκογλου, υπογράφουν  την υπουργική απόφαση 23953/724/φ110Α που δημοσιεύθηκε χτες στο Εθνικό Τυπογραφείο, με την οποία τροποποιούνται οι ημερομηνίες διακοπής των αναλογικών τηλεοπτικών εκπομπών σε 16 allotments, ως εξής:

Καθαρίστε τα πνευμόνια σας με αυτές τις 7 τροφές

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα πνευμόνια είναι από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός μας.

Κάθε μέρα εισπνέουμε και εκπνέουμε κατά μέσο όρο 20.000 φορές, φιλτράροντας τον αέρα που είναι απαραίτητος για την επιβίωσή μας.

Αν κάνετε κάποια από αυτές τις δουλειές παραιτηθείτε τώρα

Μπορεί ο υψηλός μισθός να είναι ισχυρό κίνητρο για να αναλάβουμε μια δουλειά, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα εξασφαλίσει την ψυχική μας ηρεμία και ισορροπία.

Θα εκπλαγείτε όταν δείτε από που προέρχονται τα προϊόντα που αγοράζετε

Όλοι ξέρετε το barcode που υπάρχει στα προϊόντα που αγοράζουμε.

Αυτό που πιθανώς δεν ξέρετε είναι ότι τα πρώτα 3 ψηφία του barcode φανερώνουν την χώρα προέλευσης του προϊόντος. Ο παρακάτω πίνακας έχει τις αντιστοιχίες χωρών - τριψήφιων κωδικών barcode.


Ρίχτε μια ματιά σε γνωστά σας προϊόντα που αγοράζετε και θα εκπλαγείτε όταν δείτε από που προέρχονται, ενώ εσείς πιστεύετε ότι είναι ελληνικά.

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Μια παράσταση… όνειρο... από τα παιδιά της Γ' τάξης του Γυμνασίου Φιλιατρών

Νατάσα Παπαδάκη: "Κάθε χρόνο να ανεβαίνουμε άλλο ένα σκαλοπάτι"

Είκοσι χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς κλείνει φέτος το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο. Η πρόεδρός του Νατάσα Παπαδάκη μας μιλά για το ΤΕΘ, για τη δράση του, για την αγάπη του κόσμου, και φυσικά για την προσπάθεια που καταβάλουν τα μέλη και οι ηθοποιοί του κάθε χρονιά, ώστε να ανεβαίνουν άλλο ένα σκαλοπάτι σε αυτό που κάνουν. 

"Τρελές" απαιτήσεις από το ΥΠΑΑΤ για ένταξη στο πρόγραμμα νέων γεωργών

Στον αρχικό τόπο μόνιμης κατοικίας ακόμη και σε περίπτωση που παντρευτεί ή επιθυμεί να μεταφερθεί σε άλλο τόπο με τα ίδια κριτήρια (με τον προηγούμενο) και για άλλους σοβαρούς λόγους, υποχρεώνεται, μεταξύ άλλων, να παραμείνει ο νέος γεωργός εφόσον ενταχθεί στο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΥΠΑΑΤ που ήδη «τρέχει».

Επαναδημοπράτηση του έργου με τίτλο: «Επέκταση Δικτύου Λυμάτων Φιλιατρών»

Βάσει του υπ' αρ. 12/11-04-2014 Πρακτικού της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας (ΑΔΑ: ΒΙ07ΩΗΕ-ΙΩΣ) καθορίζεται ως νέα ημερομηνία διεξαγωγής του πρόχειρου διαγωνισμού του έργου με τίτλο: «Επέκταση Δικτύου Λυμάτων Φιλιατρών» η 13η Μαΐου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ.

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία», με στόχο την επικέντρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος στα θέματα πρόληψης ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

Αυτή είναι η τροφή που εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι, που προκαλούνται από διάφορες αιτίες (κληρονομικότητα, κούραση, στρες, κακή διατροφή) αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες των γυναικών. Τρόπος να εξαφανιστούν δεν υπάρχει αφού οι κρέμες που κυκλοφορούν μπορούν μόνο να τους  περιορίσουν ή απλά να τους κρύψουν. Νέα επιστημονική έρευνα, όμως, έδειξε ότι υπάρχει μια τροφή η οποία αποτελεί σύμμαχο στην προσπάθεια των γυναικών να εξαφανίσουν τους μαύρους κύκλους.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Πώς θα παίρνουν άδεια στο εξής οι νέες επιχειρήσεις

Τέλος στη γραφειοκρατία που αποτελεί τροχοπέδη για πολλούς που επιθυμούν να επενδύσουν, δημιουργώντας μια μικρή ή μεγαλύτερη επιχείρηση, θα μπει πριν από το τέλος του 2014. Μέχρι τότε αναμένεται να έχει αλλάξει πλήρως ο τρόπος ίδρυσης μιας επιχείρησης και σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα και το πλήθος διαδικασιών που απαιτείται για κάτι τέτοιο, οι ενδιαφερόμενοι θα χρειάζεται να κάνουν μια και μόνο κίνηση: να υπογράφουν μια υπεύθυνη δήλωση, την επονομαζόμενη «δήλωση αυτοσυμμόρφωσης». Κατόπιν αυτής και εφόσον ήδη η επιχείρηση έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της, η πολιτεία, μέσω πιστοποιημένων φορέων, θα πραγματοποιεί τους απαραίτητους ελέγχους.

Μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη τα 20,8 δις ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ

Με έμφαση στην ενίσχυση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και στόχευση σε εννέα επιχειρηματικούς κλάδους, μεταξύ των οποίων o τουρισμός, η περιβαλλοντική βιομηχανία, ο τομέας της υγείας, αλλά και στη στήριξη κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων με δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού σχεδιάστηκε το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του οποίου θα εισρεύσουν στη χώρα πόροι 20,8 δισ. ευρώ.

Ολυμπία Οδός: Τέλη του 2016 στην κυκλοφορία το Πάτρα-Πύργος και Καλό Νερό-Τσακώνα

Είναι γεγονός η κατασκευαστική ενεργοποίηση του δυτικού τμήματος της Ολυμπίας Οδού

Μακροσκελή δελτίο τύπου εξέδωσε το Υπουργείο Υποδομών σχετικά με την προώθηση του δυτικού τμήματος της Ολυμπίας Οδού Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα. Από τα έργα εξαιρέθηκε το τμήμα που διασχίζει τον Καϊάφα λόγω των περιβαλλοντικών περιορισμών που έχει. Στα πολύ θετικά νέα είναι πως η δημοπράτηση του βασικού  τμήματος από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο είναι προ των πυλών.

Στο τμήμα Καλό Νερό-Τσακώνα (όπου θα συνδέεται η Ολυμπία Οδός με τον Αυτοκινητόδρομο Μορέα) ξεκινούν οι μελέτες και η δημοπράτηση θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες. Είναι γεγονός πάντως πως ικανοποιείται το αίτημα των φορέων της Ηλείας, αλλά και των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου που ζητούσαν επιτακτικά να μην εγκαταληφθεί το δυτικό τμήμα της Ολυμπίας Οδού.

Δέκα μυστικά για τον Πύργο του Άιφελ

Μάθετε τις άγνωστες πτυχές της ιστορίας του

Ένα από τα γνωστά αξιοθέατα του κόσμου και σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού, ο Πύργος του Άιφελ, γιόρτασε πρόσφατα τα 125α του γενέθλια!
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάποιο μνημείο που έχει φωτογραφηθεί περισσότερο από τον πιο διάσημο πύργο του κόσμου. Από τότε που άνοιξε, η περίτεχνη δομή μετατράπηκε σε σύμβολο της πόλης του φωτός, αποτελώντας προορισμό για όλους τους επισκέπτες της πόλης, ένα μέρος που ήταν αδύνατο να αγνοηθεί.

Χρήματα στους Δήμους για την πρόληψη των πυρκαγιών

Κατανομή πιστώσεων των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΣΑΤΑ 2014) συνολικού ποσού ύψους 18.400.000,00 € στους Δήμους και Συνδέσμους αυτών για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.

Πρώτη θέση για την Costa Navarino από το World Travel and Tourism Council

Η Costa Navarino διακρίθηκε σε διεθνές επίπεδο, μέσα από τη βράβευση στην κατηγορία «Destination» των Tourism for Tomorrow Awards. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός που καθιέρωσε το World Travel & Tourism Council, επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης από όλο τον κόσμο. Στην τελετή απονομής που έλαβε χώρα στις 24 Απριλίου στην κινεζική Χαϊνάν, η Costa Navarino επιβραβεύθηκε μπροστά σε ένα ευρύ κοινό απαρτιζόμενο από ορισμένες από τις πιο σημαντικές εταιρίες στον τομέα του τουρισμού, και από εκπροσώπους της κινεζικής κυβέρνησης και φορέων άλλων κρατών.

Οι τροφές που σταματούν εγγυημένα τον χρόνο

Το μυστικό για νεανική επιδερμίδα δεν κρύβεται μόνο στην καλή ψυχολογία και την σωματική άσκηση. Γεμίστε την “φαρέτρα” σας στην μάχη κατά των σημαδιών του χρόνου στο δέρμα σας με αυτά τα διατροφικά όπλα.

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Προσλήψεις 90.000 ανέργων σε δήμους και δημόσιους φορείς - Τα κριτήρια

Οι διαδικασίες για τις 50.000 προσλήψεις σε δήμους, δημόσιους φορείς και οργανισμούς προβλέπονται να ξεκινήσουν άμεσα, το πρώτο δεκαήμερο Μαΐου, με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για το 2014, ενώ για το 2015 αναμένονται 40.000 ακόμη προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας.

Ανησυχία από ζέστη - σκόνη - δάκο για τους ελαιοπαραγωγούς

Ανησυχία για την καρπόδεση προκαλούν τα φαινόμενα των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, της αφρικανικής σκόνης και της λασποβροχής σε πολλές περιφέρειες της χώρας. 

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Δείτε ποιο θα είναι το χρώμα ματιών του μωρού σας

Πήρε τα μάτια της μαμάς ή του μπαμπά;

Είναι πολύ δύσκολο να μαντέψετε το χρώμα των ματιών του μωρού σας, καθώς, όταν γεννιέται, δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη χαρακτηριστικά όπως το χρώμα των μαλλιών, των ματιών και του δέρματός του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, το χρώμα των τριών αυτών στοιχείων μπορεί να αλλάξει ριζικά.

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί, πώς «καθορίζεται» το χρώμα ματιών των παιδιών, ανάλογα με τα μάτια των γονιών του:

Πανελλήνιες 2014: Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για γονείς και μαθητές

Workshop για την παιδική διατροφή στη Καλαμάτα

Με τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας συνεχώς να ανεβαίνουν, δε χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις στατιστικής, ούτε ιατρική ανάλυση για να καταλάβουμε τη σημασία της γονικής καθοδήγησης για την παροχή σωστών προτύπων και συμβουλών με σκοπό το χτίσιμο καλών διατροφικών συνηθειών για τα παιδιά.

ΌΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ... Η NASA σας δίνει 7.000 ευρώ απλά για να...

Νιώθετε κουρασμένοι το τελευταίο διάστημα; Θα θέλατε να ξεκουραστείτε για ένα διάστημα 2 μηνών;

Η Αμερικανική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος, η γνωστή μας NASA, ψάχνει κόσμο για να συμμετάσχει στο πρόγραμμά της για αποστολές σε άλλους πλανήτες. Ουσιαστικά, με τη βοήθεια των συμμετεχόντων που θα ξαπλώσουν για 70 μέρες η υπηρεσία θα μελετήσει τους τρόπους με τους οποίους η μικροβαρύτητα επιδρά στο ανθρώπινο σώμα.

Τα 10 επαγγέλματα στην Ελλάδα που άντεξαν στην κρίση

Μπορεί η ανεργία στην Ελλάδα να χτυπάει «κόκκινο» και το 88% των Ελλήνων να πιστεύει ότι επιδεινώθηκαν οι εργασιακές συνθήκες τα τελευταία πέντε χρόνια, ωστόσο υπάρχουν ακόμα επαγγέλματα που αντέχουν.

Η ΝΕΡΙΤ προετοιμάζει την Πελοπόννησο

Προετοιμάζεται σταδιακά η ΝΕΡΙΤ για το switch off της Πελοποννήσου. 
Όπως αποδεικνύεται από απόφαση που υπέγραψε η Ειδική διαχειρίστρια του λογαριασμού της ΕΡΤ στο υπουργείο οικονομικών, εγκρίθηκε η δαπάνη 5.000 ευρώ για να προχωρήσουν τεχνικές βελτιώσεις στους πομπούς 24 θέσεων στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Ιουνίου. 

Ανακοίνωση Δ.Ε. Φιλιατρών

Λόγω καταστροφής φρεατίου όμβριων υδάτων έξω από το παλιό δημοτικό γήπεδο Φιλιατρών επί της οδού Ι. Σπέντζα προς Λιμενάρι (έχουν τοποθετηθεί κώνοι επί του δρόμου), παρακαλούμε για την ιδιαίτερη προσοχή σας κατά την διέλευση των οχημάτων και την υπομονή σας μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πώς θα εκφραστεί η οργή και αγανάκτηση του κόσμου που δε μιλάει;

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής κατατίθενται οι συνδυασμοί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές! Ναι, μπορούν να γίνουν και συμπληρωματικές δηλώσεις στα Πρωτοδικεία, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, είτε δεν τρέχει τίποτα είτε χάνεται τελείως η μπάλα από το εκλογικό γήπεδο! 

Δεν ξέρω αν θα τα δούμε και θα τα ζήσουμε ΟΛΑ σε αυτές τις εκλογές, αλλά είμαι σίγουρος πως δε θα πλήξουμε, με τίποτα, από όσα μπορεί να συμβούν ή θα γίνουν! 

Δήμος Τριφυλίας: Ενότητα των πολιτών, αλλαγή νοοτροπίας των αυτοδιοικητικών!

Λίγες μόλις μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010, και ενάμιση μήνα πριν αναλάβει καθήκοντα η νέα τότε και απερχόμενη σήμερα Δημοτική Αρχή, είχα γράψει ένα άρθρο με τίτλο «Ο Δήμος Τριφυλίας στη νέα εποχή»!

Διαβάζοντάς το, πάλι χθες, διαπίστωσα πως οι επισημάνσεις που από τότε έκανα, έχουν πραγματικό αντίκρισμα και στη σημερινή εποχή, ένα μήνα πριν από τις, νέες, δημοτικές εκλογές. Τριάμισι χρόνια περίπου μετά – χωρίς να διεκδικώ τον τίτλο του προφήτη ή του μάγου – δυστυχώς είμαστε ξανά εκεί.

Παγκόσμια Ημέρα Γονικής Αποξένωσης

Εκατοντάδες χιλιάδες τα παιδιά στην Ελλάδα με το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης ή Αλλοτρίωσης 

Το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης ή Αλλοτρίωσης είναι φαινόμενο που παρατηρείται σε παιδιά τα οποία δεν επιθυμούν επαφή με κάποιον από τους δύο γονείς. Αυτό εμφανίζεται κυρίως σε παιδιά χωρισμένων γονέων.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ορφανοί, αλλά με γονείς

Το αίμα νερό δε γίνεται, λένε. Μήπως όμως θα ’πρεπε;

Δεν υπάρχει πιο ιερό και δυνατό πράγμα από την αγάπη της μάνας, ακούμε και ξανακούμε και το πιστεύουμε σαν να είναι νόμος της φύσης, εξίσου αδιαμφισβήτητος όσο και η βαρύτητα.

Huffington Post: Πέντε πράγματα που μπορούν να μας διδάξουν οι Έλληνες για καλά γεράματα

Το ιερό «δισκοπότηρο» για την ανθρωπότητα ήταν πάντα ο τρόπος για να ζήσει κανείς όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι μόνο να καθυστερήσει το μοιραίο, αλλά και η καλή ζωή σε προχωρημένη ηλικία. Για να το βρει κανείς αυτό, πρέπει να κοιτάξει προς την Ελλάδα, σύμφωνα με την Huffington Post.

Πώς να κάνετε τη ζωή σας πιο οικολογική: Έξυπνες ιδέες για μία «πράσινη» καθημερινότητα

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο οικολογικός τρόπος ζωής προϋποθέτει θυσίες, ωστόσο αυτό είναι ένας μεγάλος μύθος, αφού οι «πράσινες» επιλογές στην πραγματικότητα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής σας.
Ιδού, λοιπόν, μερικές απλές καθημερινές πρακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε προκειμένου να κάνετε τη ζωή σας πιο οικολογική και υγιεινή.

Το ταξίδι μίας πλαστικής σακούλας: Πώς καταλήγει από το σπίτι μας στον ωκεανό

Οι λεγόμενες «σκουπιδοκηλίδες» των ωκεανών, είναι τεράστιες μάζες από συγκεντρωμένα σκουπίδια, κυρίως πλαστικά, που καταλήγουν στο κέντρο των υδάτινων τμημάτων του πλανήτη. Πώς όμως τα πλαστικά μπορούν να φτάσουν εκεί από το σπίτι μας;

Στις σκουπιδοκηλίδες των ωκεανών βρίσκει κανείς κάθε είδους σκουπίδια. Οι επιχειρήσεις καθαρισμού έχουν κατά καιρούς εντοπίσει από γόπες τσιγάρων και γυάλινα μπουκάλια μέχρι και στρώματα.

Έργα «γέφυρες» θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα

Σε μείωση της υπερδέσμευσης κονδυλίων θα προχωρήσει η Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ, σύμφωνα με όσα αναφέρει με επιστολή του προς τους Δήμους της χώρας ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γ.  Γιαννούσης.
 
Στην επιστολή του ο κ. Γιαννούσης σημειώνει πως με δεδομένο ότι οι εκκλήσεις προς τους φορείς διαχείρισης των Τομεακών και Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων έπεσαν στο κενό, θα μειωθεί η υπερδέσμευση κονδυλίων, δηλαδή η δέσμευση πιστώσεων του ΕΣΠΑ πέραν του προϋπολογισμού, αφού πάντοτε υπήρχαν έργα που δεν είχαν προχωρήσει και απεντάσσονταν.

Δημόσιο: Έρχονται 14.000 προσλήψεις μόνιμων - Που θα γίνουν, ποιοι έχουν προτεραιότητα

Προσλήψεις 14.000 μόνιμων υπαλλήλων σχεδιάζει η κυβέρνηση εντός του 2014. Σχετικά έγκριση δόθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, ενώ στο ΑΣΕΠ έχουν φθάσει οι πρώτες προκηρύξεις που αφορούν την επιλογή μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών, τις Εφορίες και την ΕΛ.ΣΤΑΤ ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες για προσλήψεις στον τομέα της Υγείας με αιχμή την κάλυψη των ΜΕΘ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους μηχανισμούς καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ελέγχου της αγοράς εργασίας.

Πώς θα παίζετε τις μηχανές αναζήτησης… στα δάχτυλα

Κόλπα για εύκολη, ευχάριστη και βέλτιστη αναζήτηση στο διαδίκτυο

Σας έχει τύχει ποτέ να κάνετε αναζήτηση μέσω της μηχανής της Google και τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή σας να μην έχουν καμία σχέση με αυτό που ψάχνετε;

Πόσες φορές δεν έχει χρειαστεί να πατήσετε επανειλημμένα το κουμπί «Πίσω» (back button) στο Google Chrome, για να βρείτε εκείνη τη σελίδα που διαβάζατε πριν από λίγη ώρα και έχει «χαθεί» ανάμεσα στις προηγούμενες από αυτήν και τις επόμενες;
 
Τα πράγματα όμως μπορούν να γίνουν τόσο απλά! 

Φέρνουν άρον άρον διορθωτικές κινήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Μπορεί οι αιτήσεις για το μέρισμα να αυξάνονται ώρα με την ώρα, ωστόσο στη κυβέρνηση δεν λείπει ο προβληματισμός για τον αριθμό των αιτήσεων που απορρίπτονται. Όπως σημείωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, «η βούληση να μοιραστούν 525 εκατ. ευρώ ισχύει στο ακέραιο και θα μοιραστούν πλήρως», συμπληρώνοντας ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει ούτε μισό ευρώ στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, με φόντο αυτές τις δηλώσεις, ετοιμάζονται τουλάχιστον διορθωτικές κινήσεις:

ΑΥΤΑ είναι τα 5 πράγματα που κρατάνε έναν άντρα σε μια σχέση

Οι άντρες δεν είναι τόσο περίπλοκα όντα όσο οι γυναίκες. Αυτά που σκέφτονται αυτά και λένε- και πιστέψτε μας δεν είναι πολλά! Παρακάτω λοιπόν θα δείτε, 5 απλά πράγματα που είναι ικανά να κρατήσουν έναν άντρα σε μια σχέση. Αν λοιπόν θέλετε να τον κρατήσετε κοντά σας, δεν έχετε παρά να τους δώσετε βάση, κορίτσια! 

30 πράγματα που σου κάνουν καλό

Άλλο ένα πολύ όμορφο infographic, έρχεται να μας υπενθυμίσει (όχι να μας διδάξει) τα εξαιρετικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για εμάς. Κάθε βήμα μετράει όσο μικρό και να είναι, κάθε τι που αποφασίζουμε να κάνουμε για τον εαυτό μας, είναι μόνο καλό.

Μέσα στην καθημερινότητα ξεχνάμε να δίνουμε προσοχή σε αυτά που μας ωφελούν ή τείνουμε να πιστεύουμε ότι όλα είναι αυτονόητα και θα μας έρθουν μόνα τους. Τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά μόνο κερδίζεται από εμάς τους ίδιους, διότι έτσι μαθαίνουμε να το εκτιμούμε καλύτερα.

Βάζοντας ένα καλό πράγμα κάθε τόσο στη ζωή μας, είμαστε λίγο πιο κοντά σε μία ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Οδηγός αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα των 500 ευρώ - Τι να κάνετε για να μην το χάσετε

Στις 225.000 φτάνουν οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, αλλά ο 1 στους 2 ενδιαφερόμενους που μπήκε μέχρι χθες στην ηλεκτρονική εφαρμογή του taxisnet, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αίτησή του.

Από την πορεία των αιτήσεων διαφαίνεται ότι μπορεί να μείνουν τελικώς αδιάθετα τουλάχιστον 30-50 εκατ. ευρώ και, σε τέτοια περίπτωση, ενδέχεται να υπάρξει μια νέα κατανομή επιδομάτων, ειδικά για όσους έχασαν το επίδομα «στο όριο».

Από σήμερα ενεργά τα τηλεφωνικά ραντεβού στο ΠΕΔΥ

Ξεκινά από σήμερα το σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού σε 73 πρώην μονάδες του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα.

Οι εν λόγω μονάδες λειτουργούν πλέον κάτω από την ομπρέλα του ΕΣΥ και των Διοικήσεων Υγειονομικών Περιφερειών (ΔΥΠΕ), στο πλαίσιο του νέου φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Έτσι οι ασφαλισμένοι, μπορούν να καλούν για προγραμματισμένο ραντεβού στα πενταψήφια τηλεφωνικά νούμερα

Διευκρινιστική εγκύκλιος για τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης  Μπέζας, σε εφαρμογή του Ν. 4238/2014 και σε συνέχεια της σχετικής εγκυκλίου για τις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ, υπέγραψε χτες εγκύκλιο προκειμένου να διευκρινιστούν ζητήματα για την εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους (Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία, Ειδικά Περιφερειακά Ιατρεία), στο πλαίσιο ένταξης και ομοιόμορφης λειτουργίας τους στο ΠΕΔΥ.

650 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ. Οι ειδικότητες και τα δικαιολογητικά

Σε 650 προσλήψεις με σύμβαση ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας πλήρους απασχόλησης αναμένεται να προχωρήσουν φέτος τα ΕΛΤΑ. Η έκδοση των προκηρύξεων θα γίνουν στα τέλη του καλοκαιριού αφού λήγουν οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει οι επιτυχόντες των προκηρύξεων των ΕΛΤΑ για την στελέχωση των καταστημάτων του για οκτώ μήνες.

Τα ετερώνυμα έλκονται: Αλήθεια ή μύθος;

Η αναζήτηση του ιδανικού συντρόφου δεν είναι για όλους το ίδιο εύκολη, καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα χαρακτηριστικά που υποκειμενικά εκτιμούμε περισσότερο στο αντίθετο φύλο.