Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η βροχή χάλασε την παρέλαση, όχι το κέφι στο καρναβάλι των Φούληδων στα Φιλιατρά

Μπορεί η δυνατή βροχή να ματαίωσε την καρναβαλική παρέλαση στο Καρναβάλι των Φούληδων στα Φιλιατρά, όμως δεν στάθηκε ικανή για να κάμψει το κέφι και τη διάθεση για διασκέδαση, μιας και το αποκριάτικο πνεύμα ήταν πιο δυνατό. Έτσι οι καρναβαλιστές με τα άρματά τους και αρκετός κόσμος μεταφέρθηκαν στο μεγάλο στεγασμένο και φιλόξενο χώρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού της πόλης και λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής το πάρτι ξεκίνησε για τα καλά. 

Οι καρναβαλιστές εμπνεύστηκαν πολλά θέματα από την τρέχουσα επικαιρότητα. Την τιμητική του είχε ο Σόιμπλε, ο Βαρουφάκης και η Μέρκελ. Σας αποκαλύπτουμε ότι είχαν και πολύ φιλική κουβέντα, στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας. Επίσης παρέλασαν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ακόμη είδαμε πολλά ευρωπουλάκια, όπως και πολλά στρουμφάκια, τόσο με τις 50 αποχρώσεις του μπλε, όσο και άλλα που με την κρίση την είχανε στρουμφίσει, τουρίστες μέσα στο χειμώνα, το ουράνιο τόξο, μικρούς ζωγράφους, αποκαλύφθηκε το μυστήριο του τάφου της Αμφίπολης, είδαμε γέρους που μόλις είχαν βγει από τον γηροκομείο, το αγγούρι και την ντομάτα, τα παρατράγουδα, την ουσιαστική διαπραγμάτευση, τα Βαμπιράκια, τα παιδιά των λουλουδιών και τους πρωτόγονους.

Το δικό του μήνυμα για τις Αποκριές έδωσε ο δήμαρχος Τριφυλίας με πολλές ευχές, όπως και πρόεδρος της ΔΚ Φιλιατρών Παναγιώτης Φαρμάκης.

Αν και όλα τα γκρουπ ήταν υπέροχα, βραβεύτηκαν τα τρία καλύτερα, με το πρώτο βραβείο να πηγαίνει σε μια παρέα φίλων με θέμα «Ουσιαστική διαπραγμάτευση» οι οποίοι μάλιστα το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ που κέρδισαν, θα το δωρίσουν στο "Χαμόγελο του Παιδιού". Το δεύτερο βραβείο κέρδισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών με θέμα «Αγγούρι Ντομάτα» και το τρίτο το 1ο Νηπιαγωγείο με θέμα «Περπατώ περπατώ στη χώρα του ευρώ». 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ!

Κ.Μπ.