Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Δημόσια Πρόσκληση για το σπίτι του 2020

Το 2020 απέχει μόλις 5 χρόνια. Πόσο προετοιμασμένη είναι η χώρα μας για τα κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Κατανάλωσης; Πόσο ενημερωμένοι είναι οι πολίτες για το πώς μπορούν να εξοικονομήσουν δραστικά ενέργεια στο σπίτι τους; 

Το Παθητικό Κτίριο, το πιο αξιόπιστο παγκοσμίως ενεργειακό πρότυπο κτιρίου, θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη προς την Σχεδόν Μηδενική Κατανάλωση.

Το Ε.Ι.ΠΑ.Κ αποφάσισε στα πλαίσια αυτά να πάρει την πρωτοβουλία και να υλοποιήσει το πιλοτικό έργο Passivistas: the house project που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας στη Αθήνα σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου [Passivhaus] ως Μέσο Συνεχούς και Ανοικτής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης & Ενεργοποίησης.

Για αυτό το σκοπό απευθύνει ανοιχτή δημόσια πρόσκληση στα μέλη του, αλλά και σε κάθε μηχανικό, τεχνική εταιρεία, εμπορική εταιρεία οικοδομικών υλικών και εξοπλισμών και οποιονδήποτε άλλο οργανισμό επιθυμεί να συνεισφέρει στην υλοποίηση του έργου, να μας αποστείλει το κατ΄ αρχήν το ενδιαφέρον του με email στο info@eipak.org ή να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο του Ινστιτούτου 211 4088417. 


Βασική Ιδέα 

Πρόκειται να αναβαθμιστεί ενεργειακά μια τυπική μονοκατοικία της δεκαετίας του '60, επιφάνειας 100μ2, σύμφωνα με το πρότυπο του Παθητικού Κτιρίου (Passive House) με στόχο να ελαχιστοποιηθεί (αν δεν εξαλειφθεί πλήρως) η ανάγκη συμβατικής θέρμανσης ή κλιματισμού και να ικανοποιούνται οι διεθνώς αποδεκτές συνθήκες άνεσης και ποιότητας εσωτερικού αέρα.

Το έργο θα σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί από στελέχη του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου, πιστοποιημένους σχεδιαστές παθητικών κτιρίων σε συνεργασία με εταιρείες παραγωγής και εμπορίας παθητικών συστημάτων.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες της πρόσκλησης εδώ.