Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Η Χριστίνα Στριμπάκου ανάμεσα στους 40 επιχειρηματίες κάτω των 40 που καινοτομούν και διακρίνονται στην Ελλάδα, για το 2015.

ΣΥΝΙΔΡΥΤΡΙΑ ΤΗΣ LIA CULTIVATORS
Η ενασχόληση µε το λάδι ήταν οικογενειακή υπόθεση για την οικογένεια Στριµπάκου, αλλά η Χριστίνα µαζί µε τον αδελφό της την µετέτρεψαν σε επιχείρηση. 
Υπό τη σκέπη της θερµοκοιτίδας του Orange Grove, τα δύο αδέλφια βρήκαν την υποστήριξη για να δηµιουργήσουν ένα επώνυµο προϊόν. Σήµερα µέσα από έναν ελαιώνα 2.000 δέντρων παράγουν το µεσσηνιακό ελαιόλαδο LIA, το οποίο εξάγεται στις αγορές της Γαλλίας, του Βελγίου και της Σουηδίας. 

Πώς είναι να καινοτοµείς; Η φετινή λίστα 40 under 40 περιλαµβάνει περιπτώσεις επιχειρηµατιών που προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους, αλλά έχουν τρία κοινά χαρακτηριστικά: τολµούν, ρισκάρουν και είναι αποφασισµένοι να πετύχουν. 

Οι εταιρείες τους προέρχονται κυρίως από τον χώρο της τεχνολογίας, αναπτύσσοντας υπηρεσίες που απευθύνονται τόσο στην εγχώρια όσα και στη διεθνή αγορά. Η Ελλάδα εξάγει τεχνογνωσία και πολλές από τις περιπτώσεις που ακολουθούν αποδεικνούν τη µεγάλη δυναµική του ελληνικού οικοσυστήµατος νεοφυούς επιχειρηµατικότητας. 

Ακόµη, η εξωστρέφεια είναι βασικό χαρακτηριστικό των περισσότερων προσπαθειών, είτε προέρχονται από τον χώρο της υγείας είτε από αυτόν  της πρωτογενούς παραγωγής, της µόδας ή του τουρισµού.

Δείτε την πλήρη λίστα πατώντας εδώ!