Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ημερίδα για το πρόγραμμα τηλεϊατρικής στην Καλαμάτα

Ημερίδα με τίτλο  «Πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και προαγωγής της υγείας των πολιτών, με αξιοποίηση εφαρμογών τηλεϊατρικής», διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας,  αύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 18.30, στο Β’ ΚΑΠΗ.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Καλαμάτας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013, υλοποίησε πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και προαγωγής της υγείας των πολιτών. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος εξετάσθηκαν περίπου 600 πολίτες, στο Δημοτικό Ιατρείο, στα ΚΑΠΗ, αλλά και σε απομακρυσμένα χωριά του Δήμου (Τοπικές Κοινότητες του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου και της περιοχής Αρφαρών). 

Στο έργο των αρμόδιων ιατρών συνεισέφερε σημαντικά το προσωπικό του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι». 

«Το μεγαλύτερο κέρδος από τη διεξαγωγή του προγράμματος ήταν ότι εντοπίσθηκαν συνάνθρωποί μας, ιδίως στην πόλη της Καλαμάτας, με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, που ήταν αδιάγνωστα», σημειώνει ο Δήμαρχος σε χαιρετισμό του, που περιλαμβάνεται σε σχετικό φυλλάδιο. 

«Η παρέμβαση αυτή υπήρξε σημαντικό εργαλείο στον τομέα της προληπτικής ιατρικής και ευελπιστούμε να υλοποιήσουμε στο μέλλον ανάλογα προγράμματα», προσθέτει ο Π. Νίκας.

Πηγή