Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Καλαμάτα: Ενημέρωση και προληπτικοί έλεγχοι για τον καρκίνο του μαστού

Ειδικό κλιμάκιο από επαγγελματίες υγείας του νοσοκομείου Καλαμάτας, αποτελούμενο από ιατρούς, νοσηλεύτριες και επισκέπτριες υγείας, θα βρίσκεται σήμερα (Παρασκευή 23 Οκτωβρίου) στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη και την σωστή αυτοεξέταση.

Το κλιμάκιο του νοσοκομείου θα βρίσκεται στην πλατεία της Καλαμάτας από τις 9:00 το πρωί έως 2:00 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα ως τις 9:00 το βράδυ, ενώ αρωγοί στην δράση αυτή είναι ο δήμος Καλαμάτας, το τοπικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού και ο Σύλλογος «Ξαναρχίζω».

Επισημαίνεται από το νοσοκομείο ότι ο καρκίνος του μαστού, παρότι είναι μία σοβαρή και συχνά απαντούμενη ασθένεια, δεν είναι πλέον ανίατη και μπορεί να αντιμετωπιστεί πλήρως, μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της γρήγορης παρέμβασης. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείται απαραίτητη η σωστή ενημέρωση και πρόληψη, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της συχνής αυτοεξέτασης, της μαστογραφίας και της κλινικής εξέτασης όποτε χρειάζεται.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στη νοσηλευτική μονάδα Καλαμάτας, όπου λειτουργεί από τις 31 Ιουλίου 2013 ιατρείο μαστού, μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί 1.197 άτομα.