Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Πώς επηρεάζει την υγεία σας η επιδείνωση του καιρού

Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να επηρεάσουν εκτός από τη διάθεσή μας και την υγεία μας. 

Οι βασικές επιπτώσεις της επιδείνωσης του καιρού στην υγεία είναι οι ακόλουθες: 

Ξηρότητα δέρματος
Όσο περισσότερο κρύο κάνει, τόση λιγότερη υγρασία υπάρχει με αποτέλεσμα να μην ενυδατώνεται και το δέρμα σας. Καταπολεμήστε την ξηρότητα με μια ενυδατική κρέμα αλλά και μια μάσκα απολέπισης. 

Πονοκέφαλοι/ ημικρανίες
Μία από τις αιτίες που προκαλούν πονοκεφάλους είναι η μεταβολή στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν τέτοιες μεταβολές μειώνοντας και την ροή του αίματος. 

Κρυολογήματα
Οι περισσότερες ιώσεις είναι μεταδοτικές, γι΄ αυτό τις κρύες μέρες που περνάμε περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο είναι πιο εύκολο να κολλήσουμε ένα κρυολόγημα. Η καλύτερη άμυνα είναι το προσεχτικό πλύσιμο των χεριών. 

Πόνοι στις αρθρώσεις
Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στους λόγους για τους οποίους κατά τη διάρκεια του χειμώνα εκδηλώνονται πόνοι στις αρθρώσεις πολλών ανθρώπων. Η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι το κρύο μειώνει την πίεση γύρω από τις αρθρώσεις ή προκαλεί συστολή στους μύες της περιοχής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κίνηση και η γυμναστική μπορεί να σας ανακουφίσει από αυτούς τους πόνους. 

Έλλειψη βιταμίνης D
Ο ήλιος είναι η κύρια πηγή της Βιταμίνης D που μετατρέπει την χοληστερόλη στο σώμα μας σε βιταμίνη D3. Είναι πιθανό κατά τη διάρκεια του χειμώνα να υποφέρετε από τα συμπτώματα της έλλειψης της βιταμίνης D, δηλαδή αδυναμία, ευαισθησία στον πόνο και υπνηλία. Επιλέξτε τροφές που είναι πλούσια σε βιταμίνη D όπως λιπαρά ψάρια, σολομό και τόνο, αλλά και συμπληρώματα διατροφής μετά από συνεννόηση με τον γιατρό σας. 

Πηγή