Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

12 ενοχλητικά σχόλια που έχουν στόχο όσους αγαπούν το τρέξιμο

Αγαπάς το τρέξιμο, έτσι απλά. Αυτό που δεν σου αρέσει, ωστόσο, είναι τα ενοχλητικά σχόλια των μη-δρομέων προς τους δρομείς. Μήπως  κάποιος, σας έχει πει μερικά από αυτά; 

1. Δεν μοιάζεις με δρομέα.
Μάλιστα, ευχαριστώ. Ναι, το γνωρίζω πως δεν μοιάζω με γαζέλα. Δεν είναι όλοι επαγγελματίες. Ξέρεις, το να είσαι "στεγνός" με μυώδεις τετρακέφαλους και γάμπες δεν είναι κάτι απαραίτητο για να ανήκεις  στον δρομικό κόσμο. Βγαίνουμε σε όλα τα σχήματα και μεγέθη! 

2. Εύχομαι να μπορούσα να το κάνω αυτό.
Λοιπόν, ναι, εάν έκανες μια προσπάθεια ίσως και να μπορούσες και συ! 

3. Είσαι τυχερός που είσαι τόσο αθλητικά προικισμένος.
Αυτό πάει μαζί με το είσαι τόσο τυχερός που είσαι από τη φύση σου γυμνασμένος/αδύνατος/υγιής.  Όχι – είναι επειδή σηκώνομαι από τον καναπέ μου, βγαίνω έξω και γυμνάζομαι! 

4. Κέρδισες;
Λοιπόν ναι-κέρδισα μια μπανάνα, ένα μετάλλιο στον τερματισμό, την ικανοποίηση της ολοκλήρωσης του αγώνα και την συντροφιά πολλών ανθρώπων γεμάτων από ενδορφίνες. 

5. Δεν κουράζεσαι;
Με τίποτα. Είμαι ο σούπερ δρομέας. Είμαι άτρωτος στις συνήθεις συνέπειες της φυσικής άσκησης. Αυτός είναι και ο λόγος που κερδίζω κάθε φορά. 

6. Δεν βαριέσαι;
Με τίποτα. Ευχαριστιέμαι τη μονοτονία του να βάζω το ένα πόδι μπροστά από το άλλο για χιλιόμετρα και χιλιόμετρα (ειδικά στον διάδρομο!!). Ναι, μερικές φορές είναι βαρετό. Αλλά εάν του δώσεις μια ευκαιρία, θα βρεις τι είναι τόσο συναρπαστικό με αυτό. 

7. Τρέχω μόνο όταν κάτι με κυνηγάει.
Λες να μην το έχω ξανακούσει αυτό στο παρελθόν; Ξέρω, προσπαθείς απλά να γίνεις αστείος. Αλλά δεν είσαι. 

8. Άκουσες για τον τύπο που πέθανε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα;
Σίγουρα υπάρχει περιστασιακά το δυσάρεστο γεγονός του θανάτου κάποιου ή κάποιας ενώ τρέχει. Αλλά τι γίνεται με τις χιλιάδες ανθρώπων, των οποίων η υγεία βελτιώθηκε δραστικά από το άθλημα αυτό; Τι γίνεται με τα συχνά περιστατικά των ανθρώπων που πεθαίνουν εξαιτίας της παχυσαρκίας-πάθηση που αποτρέπεται με τέτοιου είδους άσκηση; Ευχαριστώ πολύ για τις ανησυχίες σου, αλλά θα ρισκάρω διαλέγοντας να τρέχω. 

9. Το τρέξιμο κάνει κακό στα γόνατά σου.
Ξέρεις  από ποιον δεν θα το ακούσεις  να το λέει αυτό; Από κάποιον που τρέχει συστηματικά. Λοιπόν, έτσι απλά, για να γνωρίζεις, το τρέξιμο στην πραγματικότητα δυναμώνει τα γόνατα, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες  έρευνες. Αντιθέτως η καθιστική ζωή κάνει κακό στις αρθρώσεις σου…στην καρδιά σου…και στις αρτηρίες σου…στους πνεύμονές σου…και στην ψυχική σου υγεία. 

10. Θες να σε πετάξω κάπου;
Μου κάνει εντύπωση το πόσο συχνά μου συμβαίνει αυτό. Δεν βλέπουν ότι είμαι ντυμένος αθλητικά και ότι γυμνάζομαι έχοντας κάποιο στόχο; Μήπως θέλουν να με απαγάγουν ή απλώς να με περιπαίξουν; 

11. Μήπως γνωρίζεις πού είναι η "τάδε" διεύθυνση;
Απλά με τρελαίνει όταν κάποιος σταματάει το αυτοκίνητό του στη μέση του δρόμου απλά και μόνο για να με ρωτήσει οδηγίες κατεύθυνσης. Μήπως μοιάζω με χάρτη; Δεν έχεις σύστημα πλοήγησης στο κινητό σου; Μπορείς σε παρακαλώ να μην διακόπτεις την άσκησή μου; 

12. Run, Forrest, run!
Αυτό παίρνει το βραβείο για το πιο απόλυτα ενοχλητικό σχόλιο. Σοβαρά τώρα. Προσπαθήστε να γίνετε πιο πρωτότυποι. Δεν είναι αστείο πλέον.