Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Το ΤΕΙ Πελοποννήσου εκπαιδεύει Μεσσήνιους επαγγελματίες εστίασης στη γευσιγνωσία ελαιολάδου

Το ΤΕΙ Πελοποννήσου (Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας) ξεκινά στις αρχές Μαρτίου σε Καλαμάτα, Πύλο και Καρδαμύλη, προγράμματα ενημέρωσης στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης. Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση επαγγελματιών εστίασης στη γευσιγνωσία ελαιολάδου και τη σωστή αποθήκευση και παρουσίασή του στο τραπέζι.

Απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και μάγειρες παραδοσιακών εστιατορίων και ταβερνών της Μεσσηνίας, με σκοπό να τους παρουσιάσει την ποιότητα του ελαιολάδου μέσα από τρεις οπτικές γωνίες: α) Την αναγνώριση των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ποιοτικού ελαιολάδου, β) τις ορθές πρακτικές αποθήκευσης και παρουσίασής του στο τραπέζι, και γ) τις βασικές αρχές συνδυασμού του με διαφορετικά τρόφιμα.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη μορφή διήμερων σεμιναρίων συνολικής διάρκειας το καθένα 10 ώρες, με μέγιστο αριθμό 10 εκπαιδευόμενων, από κάθε μία από τρεις αγροτουριστικές περιοχές της Μεσσηνίας, και συγκεκριμένα την Καλαμάτα, την Πύλο και την Καρδαμύλη. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων είναι οι εξής:

Καλαμάτα 3 και 4 Μαρτίου

Πύλος 10 και 11 Μαρτίου.

Καρδαμύλη 17 και 18 Μαρτίου

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, μπορεί κανείς να στείλει e-mail στο kalamataoliveoil@hotmail.com ή στο oliveoil@teikal.gr γράφοντας όνομα, στοιχεία επικοινωνίας, επαγγελματική δραστηριότητα και επιλογή πόλης συμμετοχής στο σεμινάριο.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και θα ληφθεί υπόψη η συνάφεια της επαγγελματικής δραστηριότητας με το πρόγραμμα.

Πηγή