Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Έτσι θα συμπληρώσετε την αίτηση για το νέο ΕΣΠΑ (έγγραφο)

Ξεκίνησε ήδη από χθες η διαδικασία υποβολής αίτησης επιδότησης επιχειρηματικών σχεδίων για ένταξη στη δράση «Ενίσχυση τη Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία » (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020.

Οι αιτήσεις θα γίνονται μόνο ηλεκτρονικά κατά το χρονικό διάστημα από 8/3/2016 ως 15/4/2016. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας δεν θα υπάρξει σειρά προτεραιτότητας και κατά την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης δεν απαιτείται προσκόμιση φυσικού φακέλου και δικαιολογητικών.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν άνεργοι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης, καθώς και φυσικά πρόσωπα, πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης ασκούσαν δραστηριότητα συναφή με την ειδικότητά του, δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας και δεν λαμβάνουν σύνταξη γήρατος.

Τα έργα που επιδοτούνται πρέπει να αφορούν στη δημιουργία, οργάνωση, υποστήριξη και λειτουργία νέου ή υφιστάμενου αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου, συναφούς με την ειδικότητα. Η επιδότηση φθάνει ως τα 25.000 ευρώ για την περίπτωση ενός ατόμου που ανοίγει ατομική επιχείρηση, ως τα 40.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων και ως 50.000 ευρώ για συνεργασίες τριών ή περισσότερων ατόμων. Η χρηματοδότηση καλύπτει το 100% των επιλέξιμων δαπανών.

Πως όμως θα συμπληρώσεις σωστά την αίτηση σου για να ενταχθείς στο πρόγραμμα;

Δείτε αναλυτικά τη φόρμα συμπλήρωσης ΕΔΩ.

Πηγή