Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Από την Καλαμάτα η έναρξη των Street Relays 2016 | Παρουσίαση του αγώνα (βίντεο)

Από την Καλαμάτα ξεκινάει και φέτος η χρονιά της σκυτάλης και των πρωτότυπων αγώνων σκυταλοδρομίας Βίκος StreetRelays, που είναι η μεγαλύτερη σειρά αγώνων δρόμου στην Ελλάδα με οκτώ διοργανώσεις συνολικά ανά την επικράτεια.

Η έναρξη των φετινών αγώνων θα γίνει στην Καλαμάτα την Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 11:30 π.μ. από την παραλία της πόλης στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος EliteCityResort όπου και έγινε η επίσημη παρουσίαση από τους διοργανωτές.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του εκπροσώπου της Μητρόπολης Πατήρ Φίλιππου, ο οποίος πέρασε ως κεντρικό μήνυμα «όχι μόνο υπάρχουμε αλλά συνυπάρχουμε», συμπληρώνοντας την ιδέα των StreetRelays ότι όλοι μαζί μπορούμε να φθάσουμε πιο μακριά. 

Η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα, αναφέρθηκε στις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού και υπογράμμισε ότι είναι η δεύτερη χρονιά που η Περιφέρεια Πελοποννήσου παίρνει τη σκυτάλη της Καλαμάτας: «το κάνουμε με μεγάλη χαρά αφού είναι αγώνες με κοινωνική προσφορά». 

Η Δοικητικά Υπεύθυνη του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Ιωάννα Καραμήτρη, ευχαρίστησε τα StreetRelays που για δεύτερη φορά στηρίζουν εμπράκτως το έργο του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. και μάλιστα τόνισε την χαρά των παιδιών από τη σημαντική προσφορά της περσινής διοργάνωσης, καθώς με την οικονομική στήριξη που δόθηκε αγοράστηκαν υλικά απαραίτητα για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών του κέντρου. 

Ο Οργανωτικός Διευθυντής των αγώνων Πέτρος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην επιτυχία της περσινής διοργάνωσης και τόνισε ότι η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας είναι τόσο ευχάριστη που ο φετινός αγώνας θα έχει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή και επιτυχία. 

Ο Πρόεδρος του συνδιοργανωτή ΑΟ Ακρίτας, καρδιολόγος Χαράλαμπος Καρακίκλας, δήλωσε ότι στηρίζει κάθε αθλητική δραστηριότητα και χαίρεται που μπορεί να συμβάλει στην υλοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων για να ενισχύσουν την αθλητική παιδεία στην Καλαμάτα. 

Ο Νίκος Μαλαπέτσας Διευθυντής του EliteCityResort, επεσήμανε ότι στους χώρους του ξενοδοχείου υπάρχει το κλειστό αθλητικό κέντρο γιατί πραγματικά πιστεύουν στον αθλητισμό και με μεγάλη χαρά θα φιλοξενήσουν και φέτος τους αγώνες σκυταλοδρομιών δρόμου. 

Ο Ανδρέας Ζαγάκος Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις και να γεμίζει η παραλία και τα καταστήματα ειδικά εκτός σεζόν και μάλιστα να δημιουργούνται εικόνες που θυμίζουν Ιούλιο. 

Ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού σχολείου Τάσος Αργυρόπουλος, τόνισε ότι η συμμετοχή των παιδιών στα περσινά StreetRelays ήταν απολαυστική και πραγματικά τα παιδιά αδημονούν να συμμετέχουν ξανά. Πέρυσι ο αριθμός των παιδιών που έζησαν την εμπειρία ήταν 130, φέτος θα είναι όλο το σχολείο μαζί με τους γονείς τους. 

Ο εκπρόσωπος του Νηπιαγωγείου Λιλιπούπολης Δημήτρης Kουρεντζής, δήλωσε ότι θα στηρίξουν τη διοργάνωση με πολλές συμμετοχές νηπίων στους μοναδικούς αγώνες που έχουν οικογενειακό χαρακτήρα. 

Από το Γυμναστήριο Reaction που επίσης στηρίζει τους αγώνες, ο Αντώνης Παυλής, εξέφρασε την χαρά για τη συνέχιση του αγώνα σκυταλοδρομιών στην πόλη της Καλαμάτας και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μία τέτοια διοργάνωση. 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας & Ενημέρωσης
Email: info@relays.gr