Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Γιατί φέτος είναι η χρονιά της Πελοποννήσου;

Το άρθρο διεθνούς ταξιδιωτικού οδηγού για τους 10 καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για το 2016, προτείνει στη 10η θέση τη Βόρεια Δαλματία, Κροατία, στην 9η το Texel στην Ολλανδία, στην 8η την Aνατολική Ακτή της Τενερίφης στα Κανάρια Νησιά, στην 7η την περιοχή Extremadura στην Ισπανία και στην 6η το Warwickshire στην Αγγλία. Η πεντάδα αποτελείται από την περιοχή Λβιβ στην Ουκρανία στην 5η θέση, ακολουθεί η La Dordogne στη Γαλλία στην 4η, στην 3η βρίσκεται η διάσημη Βενετία της Ιταλίας και στη 2η το Aarhus της Δανίας. Η θέση νούμερο 1 ανήκει στην Πελοπόννησο! Δείτε γιατί: 

Οι ταξιδιώτες που επιλέγουν την Ελλάδα για προορισμό διακοπών τείνουν να συρρέουν στα εκατοντάδες νησιά ή να θαυμάζουν την εικόνα της Ακρόπολης στην Αθήνα. Ωστόσο, συχνά ξεχνούν μια από τις πιο ποικιλόμορφες και ζωντανές περιοχές της χώρας: την Πελοπόννησο. Η Πελοπόννησος παραμένει ένας προσιτός προορισμός με θαυμάσια αρχαία μνημεία όπως η Ολυμπία, οι Μυκήνες και ο Μυστράς, τα οποία είναι διάσπαρτα σε ένα πλούσιο τοπίο από πέτρινα χωριά, πεντακάθαρες θάλασσες και χιονισμένα βουνά.  

Ο οδηγός με τους εκατομμύρια αναγνώστες κάνει λόγο για έναν μαγικό τόπο, αδικημένο από τους τουρίστες καθώς δεν τον έχουν ψηλά στη λίστα τους. Αναφέρεται στην αρχαία Ολυμπία, το Ναύπλιο, την Τριφυλία (Κυπαρισσία), τη Μάνη, το Γύθειο, την Πύλο, τις Μυκήνες και το Μυστρά, τα παραδοσιακά ορεινά χωριά, τη Μονεμβασιά και φυσικά τις εντυπωσιακές παραλίες που όχι απλά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα νησιά, αλλά ενίοτε είναι ανώτερες. 

Το 2016 μας προσφέρει την ευκαιρία να περπατήσουμε στο νέο μονοπάτι του όρους Μαινάλου ή να πάρουμε μια γεύση από τα φημισμένα κρασιά της Νεμέας, τα οποία αποκτούν ολοένα και πιο εξέχουσα θέση σε όλο τον κόσμο. Βουτήξτε και δείτε τα ναυάγια κοντά στις ακτές του Ναυαρίνου ή επισκεφθείτε την άγρια και απομακρυσμένη Μάνη, πάτρια γη για τους αρχαίους πέτρινους πύργους που έχουν μετατραπεί πλέον σε πολυτελή ξενοδοχειακά καταλύματα. Το πανέμορφο Ναύπλιο, από την άλλη, συνδυάζει τη σύγχρονη τέχνη με την ατμοσφαιρική αρχιτεκτονική και τις κλασικές πλατείες της πόλης, ιδανικό για ένα μεγάλο, χαλαρό γεύμα. 

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η Πελοπόννησος είναι ο ιδανικός προορισμός για να αφουγκραστείτε την παραδοσιακή ελληνική ζωή, την επιβλητική ιστορία και τα γεμάτα έμπνευση τοπία.  

Το βίντεο για την Πελοπόννησο που κατέκτησε την πρώτη θέση: 

    

Πηγή