Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Παναγιώτης Κατσίβελας: "Η Costa Navarino μάς σπρώχνει διαρκώς προς το μέλλον. Η παρουσία τους και μόνο αποτελεί μια πολλαπλασιαστική ισχύ στη ζωή όλων"

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια η επιχειρηματική ζωή στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας μαράζωνε όπως και στην υπόλοιπη χώρα. Υψηλή ανεργία, μηδενικές επενδύσεις, ελάχιστες πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μικρή τουριστική σεζόν, λίγοι χώροι εστίασης, ενώ τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα της μεσσηνιακής γης έμεναν άγνωστα στο ευρύ κοινό, αφού δεν υπήρχαν επιχειρήσεις να τα συσκευάσουν και να τα εξαγάγουν. 

Ώσπου ήρθε το 2010 στην περιοχή ο… Μέσι! Τουλάχιστον έτσι, με τον διάσημο ποδοσφαιριστή, παρομοιάζουν την επένδυση της Costa Navarino τοπικοί επιχειρηματίες, κάτοικοι και φορείς.

Ένας δυνατός παγκόσμιος παίκτης, ο οποίος, ήρθε και πρόβαλε με μοναδικό τρόπο την περιοχή, αλλά -το κυριότερο- στηρίχθηκε στη συνολική επιτυχία όλων των επιχειρήσεων γύρω του. «Λειτουργούμε παράλληλα με την Costa Navarino», εξηγούν.
 

«Ο ένας συμπληρώνει και βοηθάει τον άλλον, γιατί έχουμε έναν κοινό σκοπό: τη συνολική ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής μας».  

Η πρώτη περιοχή που ανέπτυξε η Costa Navarino με δύο ξενοδοχεία βρίσκεται μέσα στα διοικητικά όρια του δήμου Τριφυλίας.  

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας πιστεύει πως «η Costa Navarino μάς σπρώχνει διαρκώς προς το μέλλον. Η παρουσία τους και μόνο αποτελεί μια πολλαπλασιαστική ισχύ στη ζωή όλων».  

Με διαρκείς προσπάθειες ώστε να ανέβει συνολικά το τουριστικό και αγροτικό προϊόν της περιοχής, η Costa Navarino πραγματοποιεί μέχρι και σεμινάρια γαστρονομίας με γνωστούς σεφ σε όλα τα εστιατόρια της Μεσσηνίας, αλλά και σεμινάρια σε ξενοδόχους, τα οποία περιλαμβάνουν επισκέψεις σε άλλες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας για να δουν τις καλές και κακές πρακτικές που εφαρμόζουν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: σελίδα 1, σελίδα 2