Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Αυτά είναι τα 5 χόμπι που μπορείς να βγάλεις λεφτά

Κάνεις δεν μπορεί να κάνει μια δουλειά που δεν του αρέσει και με ανθρώπους που του δυσκολεύουν την ζωή, αργά ή γρήγορα δεν θα αντέξει και θα φύγει. 

Πόσο ωραίο θα ήταν αν μπορείς να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα και να βγάζεις και χρήματα; Ακατόρθωτο; Φυσικά και όχι. Τι καλύτερο λοιπόν από το να ασχολείσαι και επαγγελματικά με κάτι για το οποίο να έχεις πάθος; 

Το να ασχολείται κανείς με το χόμπι του και παράλληλα να πληρώνεται γι’ αυτό ίσως ακούγεται ουτοπικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ ευκολότερο απ’ ότι νομίζεις. 

Σύμφωνα με το startup.gr, υπάρχουν μερικά χόμπι που μπορούν να μας συντηρήσουν οικονομικά. 


1.Φωτογραφία 

Ένας πιο άμεσος τρόπος να κερδίσεις χρήματα είναι να παρέχεις το έργο σου κατευθείαν στους πελάτες. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι είναι αρκετά ακριβοί, γι’ αυτό εσύ μπορείς να αποτελέσεις την πιο εναλλακτική και οικονομική λύση και να παρέχεις τις υπηρεσίες σου βγάζοντας φωτογραφίες σε αποφοιτήσεις, γάμους και άλλες εκδηλώσεις. 


2. Γυμναστική 

Αν γενικά στη ζωή σου έχεις συμπεριλάβει την άσκηση και την καλή διατροφή, τότε γιατί να μην επιδιώξεις να βγάλεις και χρήματα από αυτό; Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχεις αυτό είναι να γίνεις personal trainer. 

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να βγάλεις μια άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και να κάνεις και μαθήματα πρώτων βοηθειών, αλλά καλό θα ήταν να κάνεις πρώτα μια έρευνα για να δεις ακριβώς τι χαρτιά χρειάζεσαι , καθώς η νομοθεσία μπορεί να διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. 


3.Δημιουργία/επεξεργασία βίντεο 

Αν περνάς αρκετό χρόνο στο YouTube ξέρεις σε ακριβώς σε τι αναφέρομαι.

Πλέον πολλές είναι οι επιχειρήσεις που θεωρούν αναγκαιότητα το να προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μέσω του διαδικτύου. 

Αν λοιπόν είσαι από τα άτομα που ασχολούνται με το βίντεο, τότε η ευκαιρία να βγάλεις χρήματα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Ανάλογα με τις προσωπικές σου προτιμήσεις μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου κανάλι στο οποίο μπορείς να ανεβάζεις βίντεο παντός θέματος, από εκπαιδευτικά βίντεο μέχρι και διαφημίσεις για προώθηση επιχειρήσεων. 


4. Ξυλουργική 

Στις μέρες μας εκείνοι που ασχολούνται κατ’ επάγγελμα με την ξυλουργική είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.  

Αν έχεις την ικανότητα να κατασκευάζεις ή να διορθώνεις ένα παλιό έπιπλο, τότε έχεις όλες τις προϋποθέσεις για να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση, η οποία μπορεί να γίνει και εξαιρετικά προσοδοφόρα αν αναλογιστούμε τον ελάχιστο ανταγωνισμό στον συγκεκριμένο κλάδο. 


5. Blogging 

Σκέψου ένα θέμα το οποίο να σας αρέσει, μπορείς να αρχίσετε το δικό σου blog μέσα από το οποίο να εκφράζεις τις απόψεις σου.

Blog είναι εκείνη η μορφή ιστότοπου που αποτελεί μια λίστα καταχωρίσεων με κατάταξη από την πιο πρόσφατη στην παλαιότερη και μπορεί να φιλοξενεί κυριολεκτικά οποιοδήποτε θέμα υπάρχει. 

Μπορείς να δημιουργήσεις μια απλή ιστοσελίδα μέσω του WordPress, όπου τα περισσότερα πρότυπα είναι δωρεάν, και μεσοπρόθεσμα να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο blog, το οποίο θα έχει μια συγκεκριμένη ροή επισκεπτών κάθε μήνα που ανάλογα με την απήχηση που θα έχει, ολοένα θα αυξάνεται, μέχρι που τελικά θα μπορείς να προσθέσεις διαφημίσεις και να κάνεις συνεργασίες με άλλους bloggers και εταιρίες.