Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Ταμειακές μηχανές και σε μηχανικούς, δικηγόρους, γιατρούς

Να επεκτείνει την χρήση ταμειακών μηχανών για όλες τις επαγγελματικές ομάδες, σχεδιάζει τελευταία το Υπουργείο Οικονομικών. 

Το υπουργείο ελπίζει να περιορίσει δραματικά την φοροδιαφυγή, και να αυξήσει τα δημόσια έσοδα- για να μην καταστεί αναγκαία η ενεργοποίηση του «κόφτη»- με όπλο το πλαστικό χρήμα, τα κίνητρα για τις αποδείξεις, αλλά και την υποχρέωση χρήσης ταμειακής μηχανής και όχι χειρόγραφων αποδείξεων.

Πληροφορίες του «Βήματος» αναφέρουν ότι σε νομοσχέδια που θα κατατεθούν σύντομα στη Βουλή θα υπάρχει πρόταση διασύνδεσης των φορολογικών ταμειακών μηχανών με τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών και του συστήματος taxis.

Ωστόσο, λέγεται ότι για για να πετύχει το σχέδιο με το οποίο το ΥΠΟΙΚ θα μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τις πωλήσεις και τα έσοδα από τον ΦΠΑ, θα πρέπει το σύνολο των επαγγελματικών ομάδων να χρησιμοποιεί ταμειακές μηχανές. Μάλιστα, αυτές θα είναι συνδεδεμένες online με το υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών θα υποχρεωθούν σταδιακά να σταματήσουν να εκδίδουν χειρόγραφες αποδείξεις και να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές για την έκδοση αποδείξεων.

Πηγή