Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Το Φθινόπωρο σου κάνει καλό. Δες γιατί…

Μπορεί κάποιοι μόλις να ξεκίνησαν τις διακοπές τους, για τους περισσότερους όμως το καλοκαίρι αποτελεί και επίσημα παρελθόν. 

Πριν τα βάψεις όμως μαύρα, δες πως το φθινόπωρο και η πτώση της θερμοκρασίας σε λίγες μέρες θα βελτιώσουν τη σωματική και ψυχική σου υγεία και θα σε βοηθήσουν να χτίσεις δυνατότερο και πιο υγιές σώμα. 

  • Η πτώση της θερμοκρασίας και το γλυκό αεράκι της εποχής κάνουν ασφαλέστερες τις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα και την ποδηλασία. 
  • Τα φθινοπωρινά φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα, πορτοκάλια, κολοκύθες, γλυκοπατάτα, είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά συστατικά και υδατάνθρακες που θωρακίζουν τον οργανισμό και σε προστατεύουν από τις ιώσεις. 
  • Περισσότερη όρεξη και διάθεση για γυμναστική, χωρίς να λιώνεις στις υψηλές θερμοκρασίες. Περισσότερη γυμναστική σημαίνει καλύτερος μεταβολισμός, αποτοξίνωση και μεγαλύτερη ευεξία. 
  • Περισσότερα αντιοξειδωτικά ζεστά ροφήματα, όπως καφές, πράσινο τσάι, ρόφημα κανέλας, τα οποία αποβάλλουν τις τοξίνες και καθαρίζουν τον οργανισμό.
Πηγή