Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Δυναμική παρουσία των Φιλιατρινών Δρομέων στο Navarino Challenge 2016

Το «Navarino Challenge 2016» ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία για 4η συνεχή χρονιά επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της κορυφαίας διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, προσφέροντας μοναδικές στιγμές και δημιουργώντας σπουδαίες αναμνήσεις σε κάθε συμμετέχοντα!

Περισσότεροι από 2.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, μικροί αλλά και μεγάλοι φίλοι του αθλητισμού (82 ετών η γηραιότερη αθλήτρια), αγκάλιασαν την διοργάνωση συμμετέχοντας σε περισσότερες από 15 δραστηριότητες στη Μεσσηνία και την Costa Navarino από τις 9 έως και τις 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Το ενδιαφέρον του κόσμου, κορυφώθηκε την τρίτη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016. Δρομείς όλων των ηλικιών, με αφετηρία το Navarino Dunes της Costa Navarino έτρεξαν παραλιακά προς την Πύλο, διασχίζοντας για πρώτη φορά την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε ο Τηλέμαχος αναζητώντας τον Οδυσσέα στα Ομηρικά χρόνια.


Η εκκίνηση δόθηκε νωρίς το πρωί για τον κορυφαίο Ημιμαραθώνιο (21,1 χλμ) -με την συμμετοχή του Ελληνοαμερικανού Υπερμαραθωνοδρόμου Κωνσταντίνου Καρνάζη- και τα 10 χλμ, και ακολούθησε η διαδρομή των 5 χλμ (τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα). Η δραστηριότητα του τρεξίματος ολοκληρώθηκε με αμέτρητα παιδικά χαμόγελα που συμμετείχαν στην παιδική διαδρομή του 1 χλμ. Τις διαδρομές σχεδίασε και επιμελήθηκε φέτος με απόλυτη επιτυχία ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος και διευθυντής της All About Running, Νίκος Πολιάς.

Δυναμικό παρών στο τρέξιμο έδωσε η ομάδα των Φιλιατρινών Δρομέων με τη συμμετοχή εννέα (9) συνολικά αθλητών της, από τους οποίους οι έξι (6) συμμετείχαν στον Ημιμαραθώνιο (21,1 χλμ) και οι τρεις (3) στα 10 χλμ.

Αναλυτικότερα, οι εννέα (9) Φιλιατρινοί Δρομείς και οι αντίστοιχες επιδόσεις τους ήταν οι ακόλουθες:

Ημιμαραθώνιος (21,1 χλμ)
  • Οικονομόπουλος Νικόλαος 01:37:05 (2ος στη γενική κατάταξη)
  • Οικονομόπουλος Άγγελος 01:47:25
  • Νικολόπουλος Αδάμ (Μάκης) 01:53:04
  • Νικολόπουλος Πέτρος 01:59:05
  • Ράφτης Ηλίας 02:02:59
  • Μπαρκάς Χρήστος 02:14:17

10 Χιλιόμετρα
  • Καψιμάλης Παύλος 01:06:01
  • Μαγγανάς Παναγιώτης 01:06:56
  • Κάσση Βασιλική 01:11:27

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό:














Το «Navarino Challenge» πραγματοποιήθηκε Yπό την Aιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και τη στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας. Η διοργάνωση εντάχθηκε για μια ακόμη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού με την ενέργεια #BeActive που έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Αρωγοί της διοργάνωσης ήταν επίσης, οι Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Εστιατόριο ΘάΜα, Alpha (Άθλημα ΑΕΒΕ), Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Anazoe Spa Costa Navarino, 1morekm, ΣΕΓΑΣ, IAAF Kids Athletics, Διάνα "εξοπλίζειν" και Nargile, με επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο το Vita N Travel. Την διοργάνωση υποστήριξε τέλος, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.