Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Κατηφορίζοντας από την Πάτρα στα Φιλιατρά με... ορθοπεταλιές (video)

Οι εκδρομές με το ποδήλατο είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος, μετά το περπάτημα, για να γνωρίσει κανείς ένα τόπο. Όσο πιο αργό είναι το μέσο μεταφοράς, τόσο πιο πολύ "βυθίζεται" κανείς στο περιβάλλον του και τόσο καλύτερα το γνωρίζει.

Το ποδήλατο έχει το πλεονέκτημα της άμεσης επαφής με το γύρω περιβάλλον και τους ανθρώπους, όπως ακριβώς και η πεζοπορία, με την επιπλέον δυνατότητα όμως να μπορεί να καλύπτει πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις.

Με αυτό το σκεπτικό ένας Πατρινός, ο Ανδρέας και ένας Πειραιώτης, ο Γιάννης, έχουν βαλθεί να γνωρίσουν όλη την χώρα μέσα από... ορθοπεταλιές. Την αρχή είχαν κάνει πριν λίγους μήνες όταν ταξίδεψαν από την Πάτρα με προορισμό το Πήλιο. Τότε τους χρειάστηκαν 5 ημέρες διασχίζοντας 82 πόλεις και χωριά για να φτάσουν στο Νομό Μαγνησίας.

Έτσι, με την πρώτη απόπειρα να κρίνεται άκρως επιτυχημένη πραγματοποίησαν ένα ακόμα ταξίδι, αυτή την φορά στην Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, ταξίδεψαν από την Πάτρα στην Στεμνίτσα και από εκεί στα Φιλιατρά. Ήταν μια διαδρομή γεμάτη εκπλήξεις και πολλές... ανηφόρες, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τα παιδιά να ολοκληρώσουν τον στόχο τους. Απόλαυσαν το καταπράσινο τοπίο του επαρχιακού δρόμου, τα γραφικά χωριά της περιοχής, αλλά και την απίστευτη θέα από διάφορα υψώματα που συνάντησαν.

Για την ιστορία τους χρειάστηκαν 4 ημέρες για να φτάσουν στα όμορφα Φιλιατρά διανύοντας 320 χλμ.

Ταξιδέψτε λοιπόν μαζί τους στο βίντεο που ακολουθεί:

   

Πηγή