Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Πνιγμός από αντικείμενο: Οι κινήσεις που σώζουν το παιδί (βίντεο)

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει σαρώσει στο διαδίκτυο τους τελευταίους μήνες, αφού αποτυπώνει με γραφικό και ταυτόχρονα ενημερωτικό τρόπο το ποιες είναι οι σωστές κινήσεις που πρέπει να κάνει κάποιος, προκειμένου να βοηθήσει ένα μικρό παιδί που πνίγεται, επειδή κατάπιε κάποιο αντικείμενο. 

Ο πνιγμός από αντικείμενο είναι ένας μόνιμος «τρόμος» κάθε γονέα για το παιδί του. Το βίντεο δημιουργήθηκε από τον βρετανικό φορέα Υγείας, St John Ambulance, ο οποίος έχει ως κεντρικό του σκοπό να ενημερώνει το ευρύ κοινό επάνω σε απλά, πρακτικά θέματα που σώζουν ζωές ή κάνουν καλό στην υγεία.

Η διαφήμιση που δημιούργησαν έχει διάρκεια μόλις 41” και οι “πρωταγωνιστές” είναι μικρά παιχνίδια, ακριβώς όπως αυτά που πολλά παιδιά βάζουν στο στόμα τους.

Αυτό που πρέπει να κάνετε με ένα μικρό παιδί που πνίγεται από κάποιο αντικείμενο, είναι να το πάρετε μπρούμυτα στα πόδια σας με ελαφρά κλίση σώματος προς τα κάτω και να το χτυπήσετε στην πλάτη, για να βοηθήσετε το αντικείμενο να “ανέβει” στον οισοφάγο του. 

Στην συνέχεια πρέπει να το γυρίσετε ανάσκελα διατηρώντας την ίδια κλίση στο σώμα του και να πιέσετε το διάφραγμα με τα δάχτυλά σας. Αυτό θα προκαλέσει μια αυτόματη αντίδραση και το παιδί θα βήξει/φτύσει προς τα έξω το αντικείμενο.