Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Προκήρυξη 1ου Αγώνα Δρόμου Φιλιατρών "FILIATRA RUN"

Ο Αθλητικός Όμιλος Φιλιατρών με την υποστήριξη του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας, του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιμεναρίου Φιλιατρών, προκηρύσσουν και διοργανώνουν τον 1ο Αγώνα Δρόμου Φιλιατρών με την ονομασία "Filiatra Run", ο οποίος θα περιλαμβάνει Αγώνα Δρόμου 10 χλμ, Αγώνα Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 4 χλμ και Παιδικό Αγώνα 1000 μ (έως 12 ετών).
Ο αγώνας θα διεξαχθεί με τους παρακάτω όρους:
1. Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017
2. Τόπος Διεξαγωγής: Φιλιατρά, Ν. Μεσσηνίας
3. Αφετηρία – Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών
4. Ώρα Εκκίνησης & Χαρακτηριστικά Διαδρομών:
18:00 | Παιδικός Αγώνας 1000 μ
Διαδρομή: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών – Οδός Ι. Σπέντζα έως γήπεδο ποδοσφαίρου (αναστροφή) – Κεντρική πλατεία Φιλιατρών
18:30 | Αγώνας Δρόμου 10 χλμ
Διαδρομή: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών – Οδός Ι. Σπέντζα – Παραθαλάσσιος οικισμός Λιμεναρίου – Παραλιακός δρόμος Λιμεναρίου-Στομίου – Παραλία Στόμιο (αναστροφή) – Κεντρική πλατεία Φιλιατρών
Η διαδρομή αυτή είναι πανέμορφη, καθώς το μεγαλύτερό της τμήμα διασχίζει το παραλιακό μέτωπο των Φιλιατρών. Παρουσιάζει συνολική υψομετρική διαφορά 67 μ, με εντονότερη κλίση από το 1ο έως το 2ο χλμ (κατηφορική κλίση) και 8ο έως 9ο χλμ (ανηφορική κλίση).
18:40 | Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 4 χλμ
Διαδρομή: Κεντρική πλατεία Φιλιατρών – Οδός Ι. Σπέντζα – Παραθαλάσσιος οικισμός Λιμεναρίου (αναστροφή) – Κεντρική πλατεία Φιλιατρών
Παρουσιάζει συνολική υψομετρική διαφορά 55 μ, με εντονότερη κλίση από το 1ο έως το 2ο χλμ (κατηφορική κλίση) και 2ο έως 3ο χλμ (ανηφορική κλίση).

5. Δικαίωμα Συμμετοχής:
Αγώνας Δρόμου 10 χλμ: Ενήλικες από 18 ετών και άνω
Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 4 χλμ: Παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Ενήλικες
Παιδικός Αγώνας 1000 μ: Παιδιά έως 12 ετών
6. Διακρίσεις – Έπαθλα:
Αγώνας Δρόμου 10 χλμ: Θα βραβευτούν (μετάλλιο και κύπελλο) οι τρεις (3) πρώτοι Άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης.
Επίσης θα βραβευτούν (μετάλλιο) και οι παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών - Γυναικών:
18 - 34
35 - 49
50+
Αγώνας Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 4 χλμ: Θα βραβευτούν (μετάλλιο) οι τρεις (3) πρώτοι Άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες Γυναίκες της γενικής κατάταξης.
Παιδικός Αγώνας 1000 μ: Θα βραβευτούν (μετάλλιο) οι τρεις (3) πρώτοι νικητές και οι τρεις (3) πρώτες νικήτριες.
Όλοι οι τερματίσαντες στους ανωτέρω αγώνες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.
7. Δηλώσεις Συμμετοχής:
Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλους τους αγώνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη 31 Αυγούστου.
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με τους εξής τρόπους:
  • Με online εγγραφή στην ιστοσελίδα: aofiliatron.blogspot.gr
  • Τηλεφωνικά: 6977459655 ή 6941496313
Περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής για όλους τους αγώνες θα γίνουν δεκτές την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών από τις 15:00 μέχρι τις 17:00, με την επιτόπου υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης ότι έχουν εξεταστεί από γιατρό και ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονιών τους.
8. Γραμματεία – Παραλαβή Συμμετοχής:
Όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα παραλαμβάνουν τον αριθμό τους με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και το αναμνηστικό μπλουζάκι, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 5 €, από τη γραμματεία του αγώνα στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών από τις 15:00 μέχρι τις 17:30. Η συμμετοχή στον Παιδικό Αγώνα των 1000 μ είναι Δωρεάν.
9. Φύλαξη Προσωπικών Αντικειμένων:
Όσοι επιθυμούν μπορούν να παραδώσουν την τσάντα με τον ρουχισμό τους σε χώρο που θα τους υποδειχθεί. Η τσάντα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και να μην περιέχει αντικείμενα αξίας. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους. Μετά τον τερματισμό, θα παραλάβουν την τσάντα με τον ρουχισμό τους με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.
10. Σταθμοί Υποστήριξης:
Θα υπάρχουν δύο (2) σταθμοί υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό καταμήκος της διαδρομής των 10 χλμ και ένας (1) σταθμός υποστήριξης στη διαδρομή των 4 χλμ.
11. Χιλιομετρικές Ενδείξεις:
Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής των 10 χλμ θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη.
12. Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνων:
Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ είναι οι δύο ώρες (λήξη 20:30), ενώ για τον Αγώνα Δρόμου & Δυναμικού Βαδίσματος 4 χλμ τα 80 λεπτά (λήξη 20:00).
13. Ιατρική Κάλυψη:
Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν ατύχημα που προκύψει κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανέναν αθλητή, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους και είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς (εθελοντές, γιατροί). Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, θα μεριμνήσει το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.
14. Εθελοντισμός:
Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια των αγώνων, αλλά και κατά την οργάνωσή τους, παρακαλούνται να στείλουν e-mail στο a.o.filiatron@gmail.com ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα των διοργανωτών. Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν αναμνηστικά μπλουζάκια, καθώς και υλικό (γιλέκο – σημαίες σήμανσης) και θα τους παραδωθούν κατά την Τεχνική Ενημέρωση, την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου (19:00-21:00) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Φιλιατρών.
15. Παροχές Διοργάνωσης:
Μετά το πέρας των ανωτέρω αγώνων, θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα και θα λάβει χώρα πάρτυ με dj.
16. Πληροφορίες:
Πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα θα μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα: aofiliatron.blogspot.gr και στη σελίδα του Αθλητικού Ομίλου Φιλιατρών στο Facebook (aofiliatron).

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΌΜΙΛΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ